Over de Masterclass Netpolitiek

Nep nieuws, het Internet of Things, data verzamelende geheime diensten, lekkende persoonsgegevens en medische dossiers, e-democratie,  en zelfrijdende vrachtauto’s. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor onze samenleving, de privacy, de wet- en regelgeving?

Om onze informatiemaatschappij de komende jaren succesvol te (be)sturen is stevige kennis over technologische ontwikkelingen cruciaal. Daarom hebben zes toonaangevende digitaal-maatschappelijke organisaties de handen ineengeslagen in de Masterclass Netpolitiek.

Het doel van de masterclass is om de deelnemers actuele kennis, praktische handvatten en relevante voorbeelden mee te geven waarmee ze weloverwogen standpunten kunnen innemen.

De organisaties

Deze masterclass is het resultaat van een unieke samenwerking tussen zes partijen die zich met internet, democratie, innovatie, privacy, censuur, sociale netwerken, transparantie en accountability bezighouden. Deze editie wordt georganiseerd door:

  • Bits of Freedom
  • Internet Society Nederland
  • Kennisland
  • Netwerk Democratie
  • Open State Foundation
  • Waag Society.

De masterclass

In januari en februari komen we zeven keer bijeen in de Waag Society, in het centrum van Amsterdam. Daar organiseren we lezingen, discussie, socratische gesprekken, borrels en workshops. Deelnemers werken tijdens de workshops in teams aan een eindproject.

Moderator is technologiecriticus Tijmen Schep. De artikelen op deze website zijn voornamelijk van zijn hand.