Artikel: Why software is eating the world

Durfinvesteerder Marc Andreessen schreef in 2011 een artikel dat als een lopend vuurtje rond ging. Hij beschreef namelijk pakkend hoe technologie steeds meer invloed uitoefent op alle facetten van ons leven.

“My own theory is that we are in the middle of a dramatic and broad technological and economic shift in which software companies are poised to take over large swathes of the economy.” – Marc Andreessen.

De kern van elk bedrijf, stelt hij, wordt de software die ze draait, en de voordelen die ze daarmee kan behalen. Zo zien we dat de ING Bank stelt dat ze geen bank meer zijn, maar een softwarebedrijf dat toevallig dingen doet met geld. En het leidt er aan de ene kant toe dat veel bedrijven, zoals boekenwinkels, kopje onder gaan omdat ze volgens hem niet snel genoeg overschakelen en zelf ook software bedrijven worden.

Noot: deze tekst wordt hier genoemd omdat ze invloedrijk was, en daarmee innovatie narratieven helpt begrijpen. Het is niet zo dat de stelling van deze tekst ook waarheid is. Stellen dat je concurrentievermogen vooral afhangt van de snelheid waarmee je software implementeert komt Silicon Valley immers wel heel goed uit.

ARTIKEL